16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

28.03.2021 / 09:53 Ostali sportovi - Završio u bolnici

Ngannou brutalno nokautirao Miočića i postao UFC prvak

Ngannou brutalno nokautirao Miočića i postao UFC prvak

Francis Ngannou postao je novi UFC prvak u teškoj kategoriji nakon što je brutalno nokautirao Stipu Miočića u velikom revanšu.

Miočić je u prvoj rundi preživio zaista nekoliko sjajnih udaraca, međutim to nije bilo dovoljno da se zaustavi Ngannou. Kamerunac je porazio Miočića brutalnim nokautom na početku druge runde, kada je spojio jedan lijevi kroše i poslao protivnika u nokdaun.

Najveći teškaš svih vremena se u tom trenuku ugasio jer je udarac sjeo ravno na bradu, a Ngannou je želio biti siguran da je novi prvak te se još jednom bacio a njega i udario još jednom prije nego je Herb Dean prekinuo borbu.

Kamerunski borac za razliku od prvog meča pokazao je dosta smirenosti, te napredak u svim segementima koje do sada nismo imali priliku vidjeti.

Nakon meča Miočić je poslan u bolnicu na CT glave. Brojni fanovi zabrinuli su se za njegovo stanje, ali poruka njegove supruge iz bolnice primirila je napetost.

Miočićeva supruga Ryan Marie objavila je njihov selfie iz bolničkog kreveta i napisala “On je dobro. I dalje moj heroj”.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo