8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

29.03.2021 / 21:24 Ostali sportovi - Utrka u Bahreinu

Alonsovo odustajanje jedno je od najbizarnijih u istoriji Formule 1

Alonsovo odustajanje jedno je od najbizarnijih u istoriji Formule 1
Foto: EPA

Fernando Alonso nakon dvije godine pauze vratio se u Formulu 1 i odmah odustao na prvoj utrci u Bahreinu.

Alonso je u bolidu Alpinea sjajno odradio kvalifikacije i izborio treću rundu, zatim je dobro započeo i utrku u nedjelju, a onda morao dva puta u boks u prvih 25 krugova. Na kraju je zbog pregrijavanja stražnjih kočnica odustao u 32. krugu dok se nalazio na 15. mjestu, prenosi Index.hr.

"Imali smo problem nakon drugoga zaustavljanja u boksu kada nam se nešto zaglavilo u usisniku za hlađenje stražnjih kočnica što je dovelo do pregrijavanja", rekao je legendarni španjolski vozač.

Ispostavilo se da je njegovo odustajanje jedno od najbizarnijih u istoriji Formule 1, a za sve je kriv omot od sendviča.

"Nakon drugog zaustavljanja sendvič folija zaglavila se unutar usisnika za hlađenje stražnjih kočnica što je dovelo do pregrijavanja i oštećenja kočionog sustava pa smo ga morali pozvati da odustane iz sigurnosnih razloga", rekao je izvršni direktor Alpineove momčadi Marcin Budkowski.

Pretpostavlja se da je omot od sendviča slučajno jedan od mehaničara ponio sa sobom prilikom mijenjanja guma i tako okončao povratničku utrku dvostrukog svjetskog prvaka.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo