°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

05.04.2021 / 12:15 Ostali sportovi - Državna prvakinja

Lejla Tanović utrkom u Nalesu započinje novu sezonu

Lejla Tanović utrkom u Nalesu započinje novu sezonu
Lejla Tanović / Vijesti.ba
Četverostruka balkanska i četrnaest puta državna prvakinja Lejla Tanović će nastupom na Sudtirol Sunshine utrci započeti novu sezonu.

Utrka je najvišeg UCI ranga, odnosno HC kategorije a održava se za vikend u Italiji, tačnije u Nalesu. Nastup na utrci potvrdile su najbolje biciklistkinje svijeta, te gledajući konkurenciju našu takmičarku očekuje mali svjetski kup.

- Naš plan je bio da startam na jednom ili dva pripremna takmičenja prije nastupa na utrci u Nalesu, međutim radi problema izazvanim koronarvirusom to nije bilo moguće. Zimske pripreme protekle su veoma dobro te sa uzbuđenjem očekujemo novu sezonu u kojoj smo ciljeve postavili veoma visoko. A svakako da je jedan od njih ispunjenje norme za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju - rekla je Lejla Tanović.

Tanović je nastupima u protekloj sezoni iznenadila svjetsku biciklističku javnost kada je sezonu završila na sedmom mjestu Svjetske biciklističke federacije.

- Način na koji je Lejla odradila zimske pripreme, a koje su zasigurno bile najzahtjevnije u njenoj karijeri, daje nam za pravo da i ove godine očekujemo sjajne rezultate na svjetskom nivou. Na utrci u Nalesu nas očekuje mali svjetski kup, tako da će to biti sjajna prilika da vidimo na čemu moramo raditi prije prvih najbitnijih nastupa u ovoj sezoni, a to je Svjetski kup u Albstatdu početkom petog mjeseca i Evropsko prvenstvo koje se održava sredinom šestog mjeseca - rekao je  trener Amar Njemčević.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo