°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

10.04.2021 / 11:00 Fudbal - Objavljeni detalji

Ovako će izgledati Dinamov stadion u Zagrebu od 60 miliona eura

Ovako će izgledati Dinamov stadion u Zagrebu od 60 miliona eura
Foto: Facebook - Vijesti.ba

Dinamo je na društvenim mrežama predstavio ideju i viziju izgleda svog novog stadiona.

Vizualni izgled stadiona u Maksimiru izradio je zagrebački arhitekt Otto Barić, a Dinamo je objavio i osnovne podatke, kao i fotografije koje prikazuju kako bi taj stadion trebao izgledati.

Stadion bi, piše Dinamo, mogao biti gotov za tri godine. Cijena je oko 60 miliona eura.

Stadion od 60 milijuna eura

Objavu prenosimo u cijelosti.

"U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Novi Dinamov stadion uključuje:

- 34 000 natkrivenih mjesta
- 3000 VIP mjesta
- vrhunski hospitality
- medijski centar
- osiguran smještaj za gledatelje s invaliditetom

i još mnogo toga. Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vrijedna oko 60 miliona eura, a realizirati se može u roku 3 godine. Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koja će kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela finansiranja i naposljetku izgradnju modernog Dinamova doma, zasigurno podići klub na višu razinu i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili..."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo