8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

15.04.2021 / 16:09 Politika - Dragan Čović

U naredna dva mjeseca trebamo riješiti pitanje izbornog zakona

U naredna dva mjeseca trebamo riješiti pitanje izbornog zakona
Dragan Čović / Vijesti.ba
Lider HDZ BiH Dragan Čović danas je prokomentirao posljednja dešavanja na političkoj sceni u jeku posjete hrvatskog ministra Gorana Grlić Radmana BiH.

“Posjet ministra Grlić Radmana je koliko mogu ocijeniti bila vrlo uspješan, barem tamo gdje smo sudjelovali u razgovorima. Mislim da su šest članova Kolegija PS BiH vrlo jasno pozdravili predsjednika Vlade RH preko našeg ministra i zahvalili se na svemu onom što Hrvatska čini. Čak su neki od kolega govorili da Hrvatska treba biti naš odvjetnik na europskom putu“, kazao je Čović.

Kaže kako je iznio stav da svemu treba pristupiti pažljivo.

“Ja osobno sam iznio stav da treba biti vrlo pažljiv jer se povremeno zna kazati da se Hrvatska miješa u stvari u BiH. Kazao sam da to ne treba nikoga obeshrabriti bilo koga iz RH koji je pravi prijatelj BiH obzirom da u BiH imate često iznošenje privatnih stavova, ili nekih političkih stranaka“, poručio je Čović i dodao:

“Vrlo jasno sam rekao da hrvatska administracija ima mnogo više prava od drugih administracija koji svakodnevno nastupaju sa raznih političkih pozicija”.

Čović je poručio da su dva naredna mjeseca ključna za rad nad definiranim ciljevima.

“Kazao sam da dva naredna mjeseca trebamo iskoristiti da uradimo što smo definirali do 30. lipnja i riješiti pitanje izbornog zakona. Nama u šestom mjesecu ističe godina dana otkako smo potpisali “mostarski sporazum” u onom dijelu koji se odnosi na Izborni zakon i da ćemo kao predstavnici hrvatskog naroda izaći sa stavom kako dalje. Ovo je neizborna godina u kojoj moramo zaokružiti izborne i druge aktivnosti kako bi stabilizirali aktivnosti u BiH“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo