16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

16.04.2021 / 11:52 Magazin - Brzi rezultati

Bečki "Café Museum" prodaje kolače i testira goste na koronu

Bečki "Café Museum" prodaje kolače i testira goste na koronu
Foto: EUROCOMM-PR SARAJEVO

Poznati bečki lokal "Cafe Museum" na trgu Karlsplatz pretvoren je u punkt za antigensko testiranje na koronu. Besplatni brzi antigenski testovi dolaze uz kafu i kolače za ponijeti, saopćio je Eurocomm PR Sarajevo

"Café Museum", od osnivanja 1899. godine važi za kultno mjesto i omiljeno okupljalište poznatih ličnosti poput Gustava Klimta, Petera Altenberga, Hermanna Brocha, Egona Schielea, Franza Lehára i drugih. Danas, u 21. stoljeću, u ovom lokalu brzi antigenski testovi dolaze s kafom i pecivom ‘To Go.

"Test-Café" je otvoren od ponedjeljka do petka od 15 do 18.30 sati, a registracija za testiranje nije potrebna.

Ideja je nastala nakon uspješne saradnje sa školarcima kojima su brojni bečki ugostiteljski objekti ponudili mogućnost da besplatno uče u njihovim prostorijama. Objekat je preuređen i prilagođen za testiranje, a osoblje je dobilo i stručno pojačanje.

Ulaz u "Cafe Museum" dozvoljen je samo sa FFP2-maskom. Za test su potrebni e-Card i identifikacioni dokument sa slikom. Brze antigenske testove besplatno je obezbijedila Privredna komora Austrije (WKÖ) u okviru kompanijskih testiranja. Rezultati gostima stižu ubrzo nakon testiranja putem SMS-a ili e-maila i zvanično su priznati. Ponuda za testiranje važi kako za goste, tako i za zaposlene okolnih poslovnih objekata, pa čak i za prolaznike.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo