1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

17.04.2021 / 16:38 Fudbal - Newcastleu velika tri boda

Fantazija od utakmice na St. James' Parku

Fantazija od utakmice na St. James' Parku
Foto: Twitter
Do važne pobjede, možda čak i vrijedne ostanka u Premier ligi, stigli su nogometaši Newcastlea u 32. kolu Premier lige.

Iako su na svom St. James parku dočekali favorizirani West Ham, slavili su 3:2, po drugi put u sezoni povezali dvije pobjede i skočili na 15. mjesto na tabeli. Imaju devet bodova više od Fulhama, koji se nalazi u “zoni ispadanja” i prilično mirno mogu igrati u ovoj završnici sezone.

Veliki dio posla domaćini su obavili u prvih 45 minuta, nakon kojih su imali 2:0. Pvi put na utakmici mreža se tresla u 36. minuti, kada je Diop nesretno pogodio mrežu vlastitog vratara Fabianskog, a pet minuta kasnije Joelinton je povećao vodstvo svoje momčadi.

Da stvar po Newcastle bude bolja, gosti su nakon prvog primljenog pogotka ostali s igračem manje, jer je Dawson zaradio drugi žuti. I onda kada smo očekivali da domaćini mirno privedu utakmicu kraju, uslijedila je drama.

West Ham se uprkos igraču manje vratio u utakmicu, a pogodak nade zabio je ponovno Diop, koji se tako iskupio za auto-gol iz prvog poluvremena. Bilo je to u 73. minuti, a samo pet minuta kasnije u strijelce se upisao i Lindgard, trenutno ponajbolji igrač lige. On je bio prezican s bijele tačke, nakon što je domaći defanzivac u jednom skoku nespretno loptu zahvatio rukom.

No, ni tu nije bio kraj utakmice, jer su gosti u konačnici ostali bez tog boda, koji bi im mnogo značio u borbi za Ligu prvaka. Presudio im je Willock u 83. minuti, koji je zabio na asistenciju Ritchieja. Do kraja, a igralo se čak osam minuta nadoknade, gledali smo otvoreni gard s obje strane, ali golova više nije bilo.

Tako je stala mini-serija West Hama, koji je u tri dvoboja prije ovog osvojio sedam bodova. Međutim, ostala je ekipa iz Londona četvrta, ali ima utakmicu više od Chelseaja i Liverpoola, koji zaostaju bod, odnosno tri. Treći je Leicester s 56 bodova i također utakmicom manje u odnosu na West Ham.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo