5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

17.04.2021 / 18:05 Fudbal - Bundesliga

Bayern na korak od nove titule

Bayern na korak od nove titule
Foto: Vijesti.ba
U sklopu susreta 29. kola Bundeslige snage su odmjerile dvije ekipe za koje nastupaju reprezentativci BiH.

Freiburg Ermedina Demirovića prosto je demontirao Schalke kapitena Seada Kolašinca sa 4:0.

Domaćin je poveo već u sedmoj minuti preko Holera, da bi prednost udvostručio Sallai u 22. minuti s bijele tačke. Zatim je s dva pogotka u drugom poluvremenu Gunter zaključio konačnih 4:0.

Demirović je igrao od početka, bio veoma agilan tokom cijele utakmice, a zamijenio ga je Petersen u 77. minuti. Kolašinac je kompletan meč odigrao za Schalke, čak jedini među svojim saigračima dobio prolaznu ocjenu u njemačkim medijima.

Pravi derbi kola viđen je na Volkswagen Areni. Fudbaleri Bayerna su bili dominantni tokom prvog dijela igre protiv domaćeg Wolfsburga. Čak četiri gola postignuta su u prvih 45. minuta, od toga tri su završila u mreži domaćih.

Musiala donosi prednost Bavarcima poslije asistencije Daviesa u 15. minutu, Choupo-Moting koristi veliku grešku golmana Casteelsa za 0:2 u 24. minutu.

Vukovi ipak nisu odustajali od svoje igre. Njihov najbolji strijelac Weghorst smanjuje na 2:1 u 35. minutu. Ipak Bavarci odlaze sa dva gola prednosti na pauzu, ponovo Musiala. Još jedan gol tinejdžera, ovog puta glavom za 1:3 u 37. minutu.

Domaći se nisu predavali, Maximillian Philipp postiže odličan gol za 2:3 u 54. minutu. Pokušao je Bayern preko Sanea i Daviesa da riješi meč, ali odlične intervencije Casteelsa održava Wolfsburg u igri. Vukovi su bili odlični tokom drugog dijela igre, imala je domaća ekipa odlične napade i posjed. Bayern je bio prinuđen da se brani, što je uspješno i uradio do kraja.

Što se ostalih mečeva odihgranih u popodnevnom terminu tiče, Borussia Monchengladbach je razbila Eintracht sa 4:0, Union Berlin je savladao ekipu Stuttgarta (2:1), dok su Augsburg i Arminia odigrali meč bez golova (0:0).


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo