11°C
Mostar 14°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

20.04.2021 / 16:27 BiH - Potočari

Vlada KS pomaže rad Memorijalnog centra sa 100.000 KM

Vlada KS pomaže rad Memorijalnog centra sa 100.000 KM
Foto: Vijesti.ba
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas je posjetio Memorijalni centar Potočari – Srebrenica, gdje je odao počast nevino ubijenim žrtvama genocida.

Tokom posjete premijer Forto i predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović potpisali su sporazum o stalnoj saradnji u vidu finansijske pomoći Memorijalnom centru Srebrenica.

- Prva podrška će biti u iznosu od 100.000 KM iz budžeta Kantona Sarajevo. Mi smo upoznati o projektima Memorijalnog centra koji su u realizaciji i želimo na institucionalni način da obezbjedimo stalnu podršku Memorijalnom centru. Na ovaj način gradimo kulturu sjećanja i borimo se protiv negiranja genocida – kazao je Feni Forto.

On je dodao da će Vlada Kantona Sarajeva u narednom periodu imati dodatne programe za povratničku populaciju i za podizanje kvaliteta života u Srebrenici.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Ševket Hafizović rekao je da je potpisivanje današnjeg sporazuma najbolji način da se istina o genocidu ne zaboravi.

- Danas smo preuzeli obavezu da ovo i u buduće bude podrška Memorijalnom centru Potočari. Drago nam je da je Vlada Kantons Sarajevo u kontinutetu podrška Memorijalnom centru. – istakao je Hafizović.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo