-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

20.04.2021 / 17:02 Politika - Susret s gradonačelnicom

Nelson: Radujem se saradnji i provedbi reformi

Nelson: Radujem se saradnji i provedbi reformi
Foto: Grad Sarajevo
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susrela se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj. E. Ericom Nelsonom, koji joj je čestitao na imenovanju.

Tokom susreta u Vijećnici izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog uspješne saradnje između Grada Sarajeva i Ambasade SAD u prethodnom periodu, kao i uvjerenje da će se ona nastaviti.

“Zahvalna sam na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci Sarajevu i BiH”, istakla je gradonačelnica. Smatra da je Ambasada SAD realizovala brojne programe i projekte u interesu građana našeg grada.



Ambasador Nelson pozdravio je aktivnosti gradonačelnice Karić koje je poduzela na samom početku svog mandata, koje ukazuju na njenu odlučnost i spremnost da rad organa Grada Sarajeva svakom građaninu, u svakom trenutku, bude vidljiv.

Istakao je važnost uvođenja sistema e-uprave, koja također garantuje transparentnost u radu, bržu, efikasniju elektronsku javnu upravu, naročito u vrijeme pandemije.

Na kraju je ambasador Nelson podvukao značaj povezivanja sa bh. dijasporom, koja kao ambasador BiH širom svijeta, ima važnu ulogu, a time i uticaj na obnovu i razvoj, između ostalog, i lokalne zajednice.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo