7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

20.04.2021 / 20:34 Fudbal - BBC

Chelsea i Manchester City istupaju iz Superlige

Chelsea i Manchester City istupaju iz Superlige

Chelsea i Manchester City pripremaju dokumentaciju kojom zahtijevaju svoje povlačenje iz tek najavljene Superlige. 

 

Reakcija je to klubova o kojoj piše BBC nakon prosvjeda navijača koji su izrazili nezadovoljstvo ulaskom klubova u skupinu osnivača novog natjecanja. Prema saznanjima dijela engleskih medija, isto će napraviti i Manchester United, a dio španjolskih medija piše da je isto odluku donio i Atletico Madrid,prenosi Index.hr.

Podsjetimo, prije samo dva dana, oko ponoći s nedjelje na ponedjeljak dvanaest najvažnijih europskih nogometnih klubova objavilo je da su postigli dogovor o formiranju novog natjecanja - Superlige. To su Real Madrid, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham.

U Superligi, koja će biti izravna konkurencija Uefinoj Ligi prvaka, igrat će 20 klubova. Uz 15 osnivačkih klubova (čeka se objava imena još tri kluba) sudjelovat će još pet klubova na temelju rezultata. Sve utakmice igrat će se preko tjedna pa će se ovi klubovi nastaviti natjecati u nacionalnim ligama - ako ih lige ne suspendiraju zbog ovog poteza.

Bila je to ideja koja je odmah stigla na osudu nogometnog vrha, ali i dobrog dijela javnosti kojoj se nije svidjela. Dio nje nalazi se pred Stamford Bridgeom i tjera klub na promjenu odluke. Ovo je trenutak oduševljenja kojim je dočekana informacija da Chelsea neće nastupati u Superligi.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo