13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

03.05.2021 / 23:51 Košarka - ABA Liga

Budućnost savladala Mornar u prvoj utakmici polufinala

Budućnost savladala Mornar u prvoj utakmici polufinala

Budućnost je savladala Mornar rezultatom 97:88 u prvoj utakmici polufinala ABA lige, a bosanskohercegovački košarkaš Nemanja Gordić ubacio je šest poena.

Mornar je skoro tokom cijele prve četvrtine imao prednost i na kraju su istu završili sa +3 (28:31). U drugoj dionici Budućnost je uspjela preokrenuti, ali je sa samo jednim poenom prednosti otišla na odmor (52:51).

Gosti su se uspjeli držati do finiša trećeg perioda, kada je Budućnost došla do značajnije prednosti i sa osam poena “viška” ušla u posljednjih deset minuta. Domaći nisu dozvolili nikakvo iznenađenje u četvrtoj dionici i na kraju su slavili sa 97:88.

Pullen je bio najefikasniji na utakmici sa 24 poena i pet asistencija, ali to nije pomoglo Mornaru na kraju da dođe do trijumfa. Pratio ga je Bjelica sa 12 poena i pet skokova. Gordić je protiv bivšeg kluba ubacio šest poena, a dodao je po skok i asistenciju.

U pobjedničkoj ekipi Cobbs je bio najraspoloženiji sa 22 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a Ivanović je dodao 18 poena, sedam asistencija i tri skoka.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo