10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

06.05.2021 / 22:55 Fudbal - Uzvratni susreti

United i Villarreal u velikom finalu Evropske lige

United i Villarreal u velikom finalu Evropske lige
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Odigrana su posljednja dva polufinalna duela Evropske lige nakon kojih smo dobili imena finalista. Manchester United i Villarreal će se u na Miejski stadionu u Gdanjsku boriti za prestižnu titulu 26. maja.

Fudbaleri Rome slavili su na Olimpicu rezultatom 3:2 protiv Manchester Uniteda, a u finale idu gosti iz Engleske na osnovu pobjede rezultatom 6:2 u prvom meču. Jasno je bilo i prije početka revanša ko najvjerovatnije ide dalje, a pogotkom Edinsona Cavanija iz 39. minute stvari su postale još jasnije.

Ipak, u nastavku smo vidjeli preokret. Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko je spretno reagovao glavom u 57. minuti nakon lošeg udarca Pedra i loptu smjestio u mrežu za 1:1. Tako je Zmaj nastavio sa sjajnim igrama protiv Uniteda i to je najavilo preokret.

Samo pet minuta kasnije, to se i dogodilo, pošto je Bryan Cristante pogodio za 2:1. U 68. minuti Cavani postiže novi gol za 2:2, a do kraja utakmice mladi Nicola Zalewski pogađa za pirovu pobjedu Vučice.

Drugi meč donio je znatno više drame i tenzija, a završen je bez golova u okršaju Arsenala i Villarreala.

Gosti iz Španije ostvarili su trijumf rezultatom 2:1 u prvoj utakmici na svom terenu, tako da im je ovaj rezultat odgovarao u želi da se izbori plasman u veliko finale.

Arsenal nije mogao do veće inicijative u prvom poluvremenu, ali se u nastavku stvari mijenjaju. Ekipa Mikela Artete je svim silama krenula naprijed, a nesretan je bio Pierre-Emerick Aubameyang koji je u dva navrata večeras pogodio stativu.

Dobre šanse za Topnike propustili su i Rob Holding glavom u 72. minuti, kao i mladi Martinelli nekoliko minuta kasnije.

Koliko god Arsenal napadao, nije uspio do gola, tako da gosti sa Unaijem Emeryjem idu u finale.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo