10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

07.05.2021 / 15:15 Crna hronika - Nepravosnažna presuda

Brčaku 16 godina zatvora zbog svirepog ubistva oca

Brčaku 16 godina zatvora zbog svirepog ubistva oca
Dalibor Jovičević (35) osuđen je na 16 godina zatvora za okrutno i podmuklo ubistvo oca Slavka (63), potvrđeno je "Nezavisnim novinama" u brčanskom tužilaštvu.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH  naveli su da su dokazali krivicu Dalibora Jovičevića, optuženog da je u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje, ubio oca.

"Nakon održanog suđenja pred Osnovnim sudom distrikta, Jovičeviću je za ubistvo izrečena kazna zatvora od 16 godina", naveli su iz brčanskog tužilaštva.

Podsjetimo, Tužilaštvo distrikta optužilo je Jovičevića da je između 11. i 12. februara prošle godine u  mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje, na svirep način ubio oca Slavka Jovičevića.

Dalibor je optužen da je u vrijeme dok je u kući bio sam sa ocem, automatskom puškom Slavka udario više puta po glavi, usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

"Na suđenju pred Osnovnim sudom njemu je dokazano ubistvo za koje je nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 16 godina. Istovremeno, oslobođen je od optužbe za nedozvoljeno držanje oružja, a jednako kao i Tužilaštvo, presudu u cijelosti može pobijati žalbom", naveli su iz brčanskog tužilaštva.

Jovičević je, podsjetimo, bio u bjekstvu više od dvije sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna potjernica.

Uhapšen je na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usljed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo