10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

10.05.2021 / 13:46 Kultura - Sarajevo

Predstava 'Svu moju ljubav' sutra na sceni SARTR-a

Predstava 'Svu moju ljubav' sutra na sceni SARTR-a
Foto: FENA

Predstavu ”Svu moju ljubav” autora Laurenta Mauvigniera, u režiji Zijaha Sokolovića, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, publika će ponovo moći pogledati sutra, 11. maja sa početkom u 20.00 sati.

Na ovogodišnjem Festivalu Glumca BiH, za uloge u predstavi “Svu moju ljubav” nagrađene su Selma Alispahić, za najbolju žensku glumicu i Dženana Džanić za najbolju mladu glumicu.

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

U skladu sa propisima, broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra, saopćeno je iz SARTR-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo