8°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

15.05.2021 / 15:59 Politika - Potpredsjednik SDP-a

Mijatović predlaže kandidaturu Nikšića za Predsjedništvo BiH

Mijatović predlaže kandidaturu Nikšića za Predsjedništvo BiH
Foto: Vijesti.ba

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Vojin Mijatović pozvao je lidera partije Nermina Nikšića da se kandidira za člana Predsjedništva BiH.

On je gostujući na FACE TV kazao da SDP treba da stane ispred građana Bosne i Hercegovine u prvi red ne krijući se iza “Đure, Pere, Mike ili Laze, da izađe na megdan i pobijedi”.

Mijatović je kazao da bi, s obzirom da je predsjednik SDA Bakir Izetebegović već objavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ispred bošnjačkog naroda, isto to trebao učiniti i Nermin Nikšić.

“Ja ga molim, a apelujem da bez dileme naši koalicioni partneri NiP i Naša stranka trebaju glavom stati iza te kandidature jer je on bio više nego korektan u dosadašnjoj saradnji. SBB treba glavom stati iza te kandidature i ovo je poziv gospodinu Radončiću te da više prekinemo šuplje priče", kazao je Mijatović.

Mijatović je dodao kako predsjednik SDP ima kredibilitet za tu poziciju.

“Nikšić je jedini čovjek iz bošnjačkog naroda koji ima kredibilitet da bude prihvaćen u oba entiteta, to je čovjek koji je bio premijer i koji je pokazao kako je raditi u teškim okolnostima. On je napravio jedine kilometre autoputa u ovom entitetu”, smatra potpredsjednik SDP-a.

Mijatović je naveo kako Nikšić ima odgovornost da stane na čelo SDP-a i da povede partiju do pobjede na izborima 2022. kako bi se napravile najteže moguće reforme.

On je istakao kako bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nije imao hrabrosti da izađe na crtu i kandiduje se za člana Predsjedništva BiH, ali da to Nermin Nikšić ima.

“Zlatko nije imao nikad hrabrosti da tako nešto uradi, a ja tvrdim odgovorno da Hercegovac ima", zaključio je Vojin Mijatović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo