14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

16.05.2021 / 13:26 Fudbal - Ljudski gest

Trener Širokog položio cvijeće na mezar Sakiba Malkočevića

Trener Širokog položio cvijeće na mezar Sakiba Malkočevića
Foto: Facebook
To može samo sport. Samo među sportašima možete naći istinsko prijateljstvo.

I sportaši mogu služiti za primjer političarima. Jednu takvu gestu zabilježili smo na Tuzlanskom kantonu, odnosno u Lipnici. Glavni akteri pozitivne sportske priče su treneri iz Širokog brijega. Toni Karačić i Nenad Džidić, glavni trener i asistent po dolasku u Tuzlu javili su se Seji Muliću, nekad vrsnom rukometašu, te izrazili želju da zajednički posjete mezar Sakiba Malkočevića, najuspješnijeg bh.selektora, koji je prošle godine preminuo.

Karačić, kao nekadašnji selektor U 19 BiH i Džidić, godinama su uspješno sarađivali sa Malkočevićem. “Džida” je bio Sakibova desna ruka u “stožeru”. I Toni i Nenad bili su i na posljednjem ispraćaju Malkočevića, ali su ga, tokom njegove teške borbe s opakom bolešću, redovito posjećivali. I današnji obilazak Sakibovog mezarja u Lipnici potvrđuje kako nisu zaboravili prijatelja. Što se ne može reći za neke iz NSBiH i Slobode, koji su se itekako kitili i hvalisali njegovim uspjesima.

Malkočević je uspješnim rezultatima s kadetskom reprezentacijom, te kao igrač i trener Slobode i čovjek promovisao svoj klub, grad, kanton i BiH!


(Vijesti.ba)

Izdvajamo