°C
Mostar 20°C
Tuzla °C
Banja Luka °C
Bihać 21°C

12.06.2021 / 19:36 Fudbal - Dobre vijesti

Danski fudbalski savez: Eriksen budan i stabilan!

Danski fudbalski savez: Eriksen budan i stabilan!
Foto: Twitter
Danski nogometni savez u ovim trenucima je objavio da je Eriksen budan i stabilan. Na daljnjim je pregledima u Rigshospitaletu. Utakmica će biti nastavljena u 20:30.

20.05 - Nakon razgovora s igračima obje reprezentacije, odlučeno je da se meč nastavlja večeras.

Nakon informacije iz bolnice da je Eriksen u dobrom stanju, igrači su odlučili da ipak mogu nastaviti utakmicu.

Navijači su s velikim oduševljenjem dočekali ovu vijest.

Golman Danske Kasper Schmeichel je izašao na zagrijavanje uz ovacije cijelog stadiona, a uskoro se vraćaju i ostali igrači.


Društvenim mrežama dijelila se fotografija prema kojoj je Eriksen živ napustio teren, a sada je stigla i službena potvrda te informacije. UEFA je objavila da je hospitaliziran i da je stabilno.

Prema dostupnim fotografijama na društvenim mrežama, pri svijesti je iznesen s terena nakon što se u finišu prvog poluvremena meča protiv Finske srušio na travu.

Njegova djevojka utrčala je u teren nakon što je stavljen na nosila, ali ubrzo su i nju zaštitari udaljili kako bi liječnička služba mogla neometano raditi svoj posao.

Danski nogometaši su okružili Eriksena okrenuti leđima kako se ove grozne scene ne bi vidjele, a i prijenos susreta je ubrzo prekinut. Nakon toga je Eriksen iznesen s terena i odvezen u bolnicu.

Društvenim mrežama dijelila se fofografija prema kojoj je Eriksen živ napustio teren, a sada je stigla i službena potvrda te informacije. UEFA je objavila da je hospitaliziran i da je stabilno.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo