8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

17.06.2021 / 19:12 Fudbal - Upozorenje

UEFA najavila kazne zbog pomjeranja pića sponzora

UEFA najavila kazne zbog pomjeranja pića sponzora

Posljednijh dana igrači na presicama prije ili poslije utakmica Europskog prvenstva ispred sebe uklanjaju boce UEFA-inih sponzorskih pića.

Tako je Cristiano Ronaldo demonstrativno maknuo bočice Coca-Cole sa stola za kojim je održavao konferenciju za medije i poručio da umjesto nje treba piti vodu. Isto je jučer htio napraviti i italijanski nogometaš Manuel Locatelli, dok je Paul Pogba prekjučer uklonio bocu Heinekena.

Nakon takvih poteza oglasila se i UEFA.

"UEFA je podsjetila momčadi koje sudjeluju na Euru da su sponzorstva integralna za provedbu turnira i za osiguranje razvoja nogometa diljem Europe, uključujući i ženski nogomet te nogomet u mlađim kategorijama", stoji u priopćenju organizatora Eura, piše Index.hr.

Glavni čovjek u organizaciji Eura Martin Kallen upozorio je nogometne saveze da su moguće i kazne jer su igrači preko svojih saveza ugovorno obvezani poštivati odredbe i pravila natjecanja. Naglasio je i da razumije igrače poput Pogbe, koji to rade iz religioznih razloga.

"Nikad direktno ne kažnjavamo igrače, uvijek to radimo preko nacionalnih saveza, a onda oni mogu odlučiti o tome hoće li kazniti igrača", dodao je.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo