9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

19.06.2021 / 16:57 Fudbal - EURO 2020

Mađari osvojili bod protiv favorizovanih Francuza

Mađari osvojili bod protiv favorizovanih Francuza
Foto: AFP / Vijesti.ba
Reprezentacija Mađarske je još jednom pružila sjajnu partiju na prepunoj Puškaš Areni u Budimpešti, a ovaj put su uspjeli osvojiti bod protiv favorizovanih Francuza. Utakmica je završena bez pobjednika, a konačni rezultat bio je 1:1.

Francuzi su imali inicijativu u prvom poluvremenu, prijetili preko Benzeme i Mbappea, ali bezuspješno.

Najbolju je priliku imao Benzema nakon pola sata igre, ali je sa 12-13 metara šutirao pored gola Gulacsija.

Mađarska je pružala dobar otpor i igrala odlično kao i protiv Portugala, a u sudijskoj nadoknadi domaći su šokirali Trikolore. Odigrali su tada lijepu akciju, Szalai je proigrao Fiolu, a on matira nemoćnog Llorisa za 1:0. S tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U nastavku se Mađari nisu previše orijentirali na odbranu svog gola, već su nošeni podrškom preko 60.000 navijača na Puškaš Areni dosta dobro i napadali.

Ipak, Francuska je konstantno bila opasna. Prvo je rezervista Dembele u 59. minuti pogodio stativu gola Mađara, a to je bila samo najava pravih problema po tim Marca Rossija.

U 66. minuti je Mbappe ukrao loptu defanzivcima Mađarske, zatim prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu, koja se odbija do Griezmanna i on je šalje u gol za 1:1.

Kao da je u finišu i umor stigao borbene Mađare pa su se orijentisali na odbranu svog gola, a u 81. minuti je Mbappe mogao donijeti vodstvo Francuskoj. Topovski je šutirao sa svega sedam metara od gola, ali je Gulacsi izvanrednom refleksnom reakcijom spasio gol.

Do kraja nije bilo promjene pošto su se Mađari uspjeli odbraniti i sačuvati bod s kojim su sada na trećoj poziciji, dok su Francuzi s četiri boda lideri grupe. Tako će biti barem privremeno pošto od 18 sati u Minhenu igraju Njemačka i Portugal.

EURO 2020, grupa F:

Mađarska – Francuska 1:1 (Fiola 45+2′ / Griezmann 66′)

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo