6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

22.06.2021 / 10:22 BiH - Ibrahim Dedić

Šatorović se lažno predstavlja kao borac za radnička prava

Šatorović se lažno predstavlja kao borac za radnička prava

Ibrahim Dedić, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, smatra sramotnim pojavljivanje u javnosti Selvedina Šatorovića ističući da se lažno predstavlja kao borac za radnička prava, a da već osam mjeseci ne...

...uplaćuje doprinose za uposlene u Savezu samostalnih sindikata BiH, dok on redovno prima plaću i sve druge naknade.

- Šatorović se lažno predstavlja da zastupa Savez samostalnih sindikata, jer kao takav nije upisan u nadležni registar. On “svoju borbu za radnička prava” i minimalnu plaću od 1.000 KM, iako zna da je to nerealno, dokazuje tako što uposlene u Savezu samostalnih sindikata ostavlja i bez plate pa čak i zdravstvene zaštite, o čemu su mediji ranije i pisali - kazao je Dedić u izjavi za javnost.

Dalje navodi da je “sramotno za radnički pokret u BiH da jedan takav pojedinac, koji je pravosnažnom sudskom odlukom osuđen na višemjesečnu kaznu zatvora najavljuje protestnu šetnju. Podsjećam i da su mediji već pisali o tome da je Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH na čijem čelu je, također, Šatorović kažnjen za poreske utaje, a Institucija ombudsmana za ljudska prava u BiH izdala je preporuku kojom je ustanovljen mobing i diskriminacija prema jednoj uposlenici od strane Šatorovića i SSS BiH”.

Šatrović je za četvrtak, 24. juna, najavio protestnu šetnju svojih pristalica za šta je dobio suglasnot Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo kojom se daje mogućnost blokiranja saobraćaja u najužem središtu grada.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo