8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.06.2021 / 15:30 Ekonomija - Čelnici nezadovoljni

Amer Bukvić bio pred otkazom u BBI Banci, odlazi za Džeddu

Amer Bukvić bio pred otkazom u BBI Banci, odlazi za Džeddu
Foto: Arhiv
Iz ureda za odnose sa javnošću BBI Banke danas je saopćeno kako Amer Bukvić prelazi na rukovodeću poziciju u Islamskoj razvojnoj banci u Džeddi.

To znači da Bukvić nakon 15 godina privednih u BBI Banci odlazi s pozicije predsjednika Uprave ove finansijske institucije.

Kako Vijesti.ba doznaju, Bukvić je u posljednji čas sebi izlobirao poziciju u Džeddi, jer se nalazio pred otkazom na poziciji u BBI Banci. Naime, čelnici BBI-ja nisu bili zadovoljni Bukvićevim rukovođenjem te su bili odlučni uručiti mu otkaz godinu dana uoči isteka mandata. No fer izlaz ipak su mu ponudili utješnom pozicijom u Džeddi, pa je Bukvić izbjegao smjenu.

Navodno je bilo govora i o tome da je poziciju u banci koristio za lično bogaćenje i razvoj svog privatnog biznisa.

„Sa zadovoljstvom i ponosom zbog ukazanog povjerenja, obavještavam vas da se vraćam u redove našeg osnivača, Islamske razvojne banke u Džeddi, ovaj put na jedno od rukovodećih mjesta. Jedna od mojih ingerencija na novoj poziciji u Džeddi biće i nadzor nad islamskim bankama, među kojima je i BBI.Ovom prilikom želim se oprostiti od vas, iako ću kroz funkciju u IsDB ostati vezan za BBI banku i posvećen njenom uspjehu. Moj rast u hijerarhiji Islamske razvojne banke je rast naše ideje tj. našeg zajedničkog projekta Bosna Bank International“, napisao je Bukvić u obraćanju zaposlenicima.

Bukvić će u BiH ostati upamćen po organiziranju nekoliko za državu beskorisnih Sarajevo Biznis Foruma.

Bukvića će na poziciji predsjednika Uprave, kao vršilac dužnosti, naslijediti dosadašnja članica Uprave Emina Šišić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo