6°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

27.07.2021 / 08:07 Tenis - Loša igra

Osaka završila nastup na Olimpijskim igrama

Osaka završila nastup na Olimpijskim igrama
Foto: Reuters / Vijesti.ba
Naomi Osaka, drugi nosilac na olimpijskom turniru u ženskoj konkurenciji, ispala je od Markete Vondrousova sa 6:1, 6:4 u meču trećeg kola.

Padala je kiša u Tokiju, tako da se igralo pod krovom, a nešto sporiji uslovi odgovarali su Čehinji. Ipak, ni to nije opravdanja za veoma lošu igru Osake, koja je za 68 minuta igre napravila čak 32 neiznuđene greške.

Imala je i 22 winnera, dok je lijevoruka Vondrousova, trenutno 42. teniserka svijeta, upisala 22 direktna poena i 10 grešaka.

Prvi set protekao je veoma brzo, a činilo se da Osaka dolazi sebe poslije brejka na startu drugog. Međutim, Vondrousova vraća brejk, da bi u sedmom gemu spasila dvije vezane brejk lopte.

Rastao je pritisak na Osaku, a to se i vidjelo po broju grešaka. Spasila je dvije meč lopte Japanka na 4:5 – jednu lijepim winnerom, a drugu greškom Vondrousove. Propušta zatim i Osaka dvije gem lopte, a na trećoj meč lopti se Čehinja izvanredno brani i uspijeva da sačeka novu grešku Japanke za veliki trijumf.

U četvrtfinalu, Vondorusova će igrati sa boljom iz duela Paula Badosa – Nadia Podoroska.

To je prvi put da je Osaka ispala na betonu prije četvrtfinala još od Melbourna 2020. godine, a bio joj je ovo prvi turnir nakon što je riješila da se povuče sa Roland Garrosa radi očuvanja mentalnog zdravlja.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo