7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

01.08.2021 / 21:03 Ostali sportovi - Išao na sve ili ništa

Tuka ulazak u finale poklonio svim Bosancima i Hercegovcima

Tuka ulazak u finale poklonio svim Bosancima i Hercegovcima
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Amel Tuka je danas još jednom ispisao historiju bh. atletike i sporta u globalu.

Sjajnim nastupom izborio je drugo mjesto u polufinalnoj trci na 800 metara na Olimpijskim igrama, te se plasirao na veliko finale.

Sada se po prvi put oglasio nakon velikog rezultata, a rekao je kako ulazak u finale poklanja svim Bosancima i Hercegovcima.

“Šta reći poslije ova dva dana nervoze, pritiska, iščekivanja… Zaista je jako teško naći bilo kakve riječi da opišem svoje trenutno stanje. Čekat ćemo možda da se to malo i slegne pa ćemo detaljnije pričati”, rekao je vidno uzbuđeni Tuka i nastavio:

“Ovu priliku koristim da se baš od srca zahvalim svima na velikoj podršci. Preponosan sam jer sam svoju zemlju uveo u finale Olimpijskih igara. Neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva i zaista je teško i govorito o tome u ovom trenutku. Radujte se, veselite se… Ovaj ulazak u finale poklanjam svim Bosancima i Hercegovcima. Želim da podijelim svaki trenutak svoje sreće sa svima”, dodao je Tuka.

Za kraj se osvrnuo i na samu trku, koju je istrčao u netipičnom stilu za sebe. Od početka je krenuo jako i držao se na drugoj poziciji, koju je do kraja uspio i zadržati. Kaže da je išao na sve ili ništa.

“Što se tiče trke, znao sam da je to grupa smrti i stvarno je tu bilo jakih imena i veoma dobrih takmičara, brzih ljudi… Tako da sam se odmah pripremio na to i od samog početka ništa nisam prepuštao slučaju. Išao sam na sve ili ništa, nisam kalkulisao da se možda provučem kroz vrijeme, već sam želio biti među prva dva i proći direktno u historijsko finale”, zaključio je Tuka.

Podsjetimo, finalnu trku u kojoj će se boriti za medalju, Tuka trči u srijedu od 14:05h.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo