8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

13.09.2021 / 13:23 Fudbal - Verbalni rat

Salihamidžić: Zorc bi trebao biti tih ili ćemo ponovo oslabiti njegov sastav

Salihamidžić:  Zorc bi trebao biti tih ili ćemo ponovo oslabiti njegov sastav

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić prozvao je legendarnog igrača Borussije Dortmund Marca Reusa zbog toga što je ozlijeđen napustio reprezentaciju pa igrao za klub, a onda mu je stigao žestok odgovor sa Signal Iduna Parka.

Salihamidžić je izjavio da se iznenadio kad je vidio da je Reus ranije napustio kamp reprezentacije Njemačke zbog ozljede, a onda već proteklog vikenda bio starter u gostujućoj pobjedi Dortmunda nad Bayer Leverkusenom (4:3).

Reus je reprezentaciju napustio nakon pobjede nad Armenijom (6:0) i nije putovao na gostovanje na Island, gdje je Njemačka pobijedila 4:0. Prema službenom priopćenju, on je kamp napustio zbog problema s koljenom.

"Nekada je iznenađujuće kada odeš iz reprezentacije i onda dva ili tri dana kasnije zaigraš za klub. To nije prvi put. Naši igrači ostanu tamo i uvijek igraju", rekao je Salihamidžić prilikom gostovanja na Sky90, piše Index.hr.

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Borussije, a oglasio se direktor kluba Michael Zorc.

"Salihamidžić bi trebao začepiti usta i komentirati samo stvari vezane za Bayern. Što misli da je on?" rekao je iznervirani Zorc.

Njemački magazin je potom kontaktirao Salihamidžića koji je odlučio prijetnjama nastaviti ovaj "rat".

"Ja sam sportski direktor najvećeg kluba u Njemačkoj i moja je odluka o čemu ću govoriti. Zorc bi trebao biti tih ili ćemo ponovo oslabiti njegov sastav kako bismo bili sigurni da nikad neće ponovo osvojiti Bundesligu", poručio je dosta oštrim tonom Salihamidžić.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo