6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

17.09.2021 / 09:03 Fudbal - Premijer liga BiH

Sarajevo dočekuje Leotar, Široki Brijeg gostuje kod prvaka

Sarajevo dočekuje Leotar, Široki Brijeg gostuje kod prvaka

Dvije prve utakmice devetog kola m:tel Premijer lige BiH bit će odigrane danas.

Sarajevo na Koševu dočekuje Leotar. U bordo klubu ne bježe od uloge favorita, s tim da je trener Goran Sablić (koji će konačno sjediti na klupi nakon zaključenih problema s papirologijom) najavio i određene promjene u sastavu.

“Ono što želimo i što je naš cilj je da poboljšamo i unaprijedimo igru na Koševu i uzmemo tri boda koja su nam važna, s obzirom da nemamo baš najbolje rezultate u posljednje vrijeme kad igramo kući. Momčad Leotara je tvrda, dobra u defanzivnom bloku i znamo šta nas čeka. Trebamo podići agresivnost u napadačkom dijelu i tražiti gol od prve minute. Bit će izmjena u ekipi, a sve sa ciljem da izgledamo bolje i unaprijedimo igru“, ističe Sablić.

Susret na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 18 sati (prenos na platformi Moja TV), a dva sata kasnije u Banjoj Luci startat će duel Borca i Širokog Brijega (prenos na kanalu Arena Sport 1).

“Nama ne odgovara ništa osim tri boda. Igramo kući i to je jedino što nas zadovoljava“, poručuje trener aktuelnog prvaka Nemanja MIljanović.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo