0°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C

17.09.2021 / 12:38 Fudbal - Otvoreno pismo

Horde zla: Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom nije mjesto u FK Sarajevo

Horde zla: Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom nije mjesto u FK Sarajevo

Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, poslali su pismo rukovodstvu kluba uoči najavljene sjednice Skupštine (nedjelja, 19. septembra).

U obraćanju članovima Upravnog i Nadzornog odbora, te direktorici Sabrini Buljubašić, napisali su sljedeće:

“Poštovani,

povodom aktuelne situacije u FK Sarajevo, osjećamo dužnost da se obratimo kako javnosti, tako i trenutnom menadžmentu FK Sarajevo, te svim relevantnim faktorima u i oko FK Sarajevo.

Udruženje navijača FK Sarajevo pozdravlja najavljeni potencijalni dolazak novog investitora i sa punom pažnjom i zanimanjem prati razvoj situacije i predstojeću Skupštinu FK Sarajevo koja je najavljena za nedjelju u hotelu Ibis STyles Sarajevo sa početkom u 14 sati. Ovim putem želimo da upoznamo javnost, ali i potencijalne dolazeće investitore sa stavom UNFKS i navijačke grupe Horde zla, a vezano za još uvijek aktuelnu direktoricu i još uvijek aktuelnog predsjednika Skupštine FK Sarajevo.

Pomenute osobe smatramo najgodvornijim, trenutno preostalim, funkcionerima FK Sarajevo za katastrofalno poslovanje i dubiozu u kojoj se FK Sarajevo nalazi proteklih godina.

Svojim nesavjesnim radom doveli su NAŠ klub do značajnih gubitaka, kako na sportskom planu, tako i na finansijskom, pokazali šta znači netransparentan rad, nesavjesno poslovanje i rad van granica ovlaštenja. Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom nije mjesto u FK Sarajevo i nikada neće imati podršku navijačkog korpusa, bez obzira o kojoj tribinia stadiona Asim Ferhatović Hase bilo riječ. Također, povodom špekulacija za imenovanje novog člana Upravnog odbora FK Sarajevo, napominjemo da pristalice drugih klubova nikada neće bit predstavnici NAŠEG kluba.

Nadalje, ovim putem izražavamo punu podršku još uvijek aktuelnim članovima UO, gospodinu Hajrudinu Kapetanoviću i gospodinu Elviru Lemešu za koje smatramo da su svojim radom, za razliku od gore iimenovanih funkcionera kluba, pokazali prvirženost prosperitetu FK Sarajevo te time dokazali iskrene namjere u kreiranju bolje budućnosti za NAŠ klub”.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo