6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

18.09.2021 / 22:25 Ostali sportovi - Europa Judo Open 2021

Francuski džudisti potvrdili epitet svjetske velesile

Francuski džudisti potvrdili epitet svjetske velesile
Foto: FENA
Prvog takmičarskog dana na Europa Judo Openu, koji je počeo danas u Sarajevu, dominirali su reprezentativci Francuske.

U finalnom bloku i borbama za medalje, koje su počele odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja, najviše uspjeha imali su francuski džudisti, koji su s dvije zlatne, pet srebrenih i pet bronzanih medalja opravdali epitet svjetske judo velesile.

Zlatne medalje za Trikolore osvojili su Leonie Gonzalez u kategoriji do 52 kg i Merlin Maxime u kategoriji do 60 kilograma.

Po dva najsjajnija odličja danas su osvojile Njemačka i Nizozemska. Njemica Seija Ballhaus bila je neprikosnovena u konkurenciji do 57 kilograma, dok je njena zemljakinja Sappho Coban slavila u kategoriji do 63 kilograma.

Zlata za Nizozemsku Osvojili su Amber Gersjes (do 48 kilograma) i Ivo Verhorstert (do 66 kilograma).

Jednu zlatnu medalju danas su uspjeli osvojiti i Mađari, i to zahvaljujući Benceu Borosu koji je trijumfovao  kategoriji do 73 kilograma.

Prvi dan Europa Judo Opena, koji je zbog pandemije koronavirusa održava u dosta specifičnim uvjetima, završen je bez medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Takmičenje se nastavlja sutra. U 10 sati kreću borbe u ženskoj konkurenciji u kategorijama -70 kg, -78 kg i +78 kg, dok će se muškarci boriti u kategorijama -81 kg, -90 kg, -100 kg i +100 kg, saopćeno je iz Judo Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo