0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

24.09.2021 / 09:16 Fudbal - La Liga

Barcelona nije uspjela da pobijedi ni Cadiz: Koeman dobio crveni karton

Barcelona nije uspjela da pobijedi ni Cadiz: Koeman dobio crveni karton

Barcelona nastavlja pružati blijede partije i bilježiti loše rezultate, a večeras je u novom meču La Lige remizirala s Cadizom 0:0.

Gostovala je Barca povratniku u elitni rang, a na kraju vjerovatno može biti sretna i što je osvojila bod, budući da je posljednjih 25 minuta igrala s igračem manje.

U 65. minuti Frenkie de Jong neoprezno startuje i dobija drugi žuti karton, te Katalonci ostaju s desetoricom na terenu. Nije se to osjetilo u nekoliko narednih minuta, ali u samom finišu Cadiz pravi pritisak.

Veliku šansu je Cadiz imao u 80. minuti, ali je Ter Stegen odbranio šut Sobrina, da bi potom Salvi Sanchez promašio gotovo nebranjen gol Barce…

U sudijskoj nadoknadi je Depay imao šansu za postizanje gola, ali sa pet metara je loše šutirao glavom. Na drugoj strani je odmah uslijedila nova šansa za Sancheza, a on je izblokiran.

Na kraju još jednu veliku šansu promašuje Depay i tako je utakmica završena bez golova. U posljednjim sekundama meča je crveni karton zbog protesta dobio i Ronald Koeman, koji bi nakon novog lošeg rezultata konačno mogao da dobije otkaz.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo