0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

24.09.2021 / 15:45 BiH - Ročište

Advokatica Dragana Vikića: Umorni smo od dokazivanja notornih činjenica

Advokatica Dragana Vikića: Umorni smo od dokazivanja notornih činjenica
Foto: N1

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Draganu Vikiću, Jusufu Pušini, Nerminu Uzunoviću i Mladenu Čovčiću, optuženima za zločin protiv ratnih zarobljenika na području Sarajeva. Adna Dobojlić, Vikićeva advokatica, navela je za N1 da su na današnjem ročištu svjedočila dva svjedoka odbrane drugooptuženog.

“Što se tiče prvog svjedoka, mi smo pokušali osporiti njegov iskaz obzirom da je pričao i o stvarima o kojima on ne zna. Onda je govorio i o nadređenosti, podređenosti u koju on nije upućen, pa smo mi to pokušali osporiti i mislim da smo uspjeli u tome. Što se tiče drugog svjedoka, on je bio vrlo korektan i zaista je iznio istinu i ono što je bilo potrebno da se čuje u sudnici”, navela je Dobojlić.

“Za sljedeći glavni pretres najavljeno je dokazivanje odbrane drugooptuženog, jedan svjedok, odnosno vještak i ulaganje materijalne dokumentacije”, dodala je.

Navodi i da su se “umorili od dokazivanja notornih činjenica”:

“Mi, evo i na ovom suđenju, dokazujemo nešto što je propisano pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji MUP-a iz 1991. godine i vrlo su jasne nadležnosti. Bavimo se notornim stvarima koje su, ne samo dokazane, nego su i zakonski vrijedile u to doba.”



(Vijesti.ba)

Izdvajamo