0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

26.09.2021 / 12:23 Ostali sportovi - "Nebelhorn Trophy 2021"

Bh.klizački par Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij nastupili u Njemačkoj

Bh.klizački par Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij nastupili u Njemačkoj
Foto: FENA

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, klizački plesni par Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupili su na takmičenju u umjetničkom klizanju ISU CS "Nebelhorn Trophy 2021", koje je održano od 22. do 25. septembra u Oberstdorfu (Njemačka).

Na takmičenju je učestvovalo 50 nacionalnih selekcija, elita svjetskog klizanja. Svi prisutni klizači borili su se, između ostalog, za osvajanje plasmana za učešće na najjačim svjetskim takmičenjima: Zimske olimpijske igre 2022, evropska i svjetska prvenstva.

Bh. klizački par Ekaterina i Vladislav, koji su tek prešli iz juniorske kategorije, gdje su bili i viceprvaci svijeta, u prvom seniorskom nastupu nažalost nisu se uspjeli kvalifikovati za nastup na ZOI 2022. Bez obzira na to, u kratkom programu imali su dobar nastup te osvojili dovoljan broj tehničkih bodova za normu potrebnu za nastup na narednom Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo