8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

05.10.2021 / 14:16 Obrazovanje - Odluka Vlade

Nastava na visokoškolskim ustanovama u TK po redovnom planu i programu

Nastava na visokoškolskim ustanovama u TK po redovnom planu i programu
Foto: FENA

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je danas na sjednici zaključke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a odnose se na organizaciju i tok nastave na univerzitetima i drugim visokoškolskim ustanovama.

Prema zaključcima Kriznog štaba, nastava na univerzitetima i drugim visokoškolskim ustanovama može započeti po redovnom planu i programu, uz striktno poštivanje važećih naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

- Ovim zaključcima Vlada i Krizni štab su od svih visokoškolskih ustanova na području kantona zatražili da maksimalno utiču na uposlenike u smislu neophodne vakcinacije svih uposlenika, da sa početkom nastave konkretno lociraju fakulteti gdje je provođenje važećih mjera otežano i iznađu mogućnosti za poštivanje propisanih mjera - izjavio je na pres-konferenciji ministar zdravstva TK Božo Jurić.

Vlada Tuzlanskog kantona je odobrila da Univerzitetsko-klinički centar Tuzla i Dom zdravlja Tuzla, u saradnji s Medicinskim fakultetom u Tuzli i drugim obrazovnim ustanovama zdravstvenog smjera koje obavljaju nastavu u navedenim ustanovama, organizaciju i realizaciju svih nastavnih aktivnosti u okviru samih ustanova usaglase sa trenutnim mogućnostima.

- Od ovih ustanova je zatraženo da s početkom nastave analizira prokuženost i procijepljenost studenata Univerziteta u Tuzli, te da, u skladu sa mogućnostima i u saradnji sa JZNU Dom zdravlja Tuzla i JZU UKC Tuzla, kao i sa ZJZ TK, realiziraju akcije vakcinacije studenata svih fakulteta - izjavio je Jurić.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo