3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

27.10.2021 / 16:13 Fudbal - Kup BiH

Sloboda nakon velike drame eliminisala Zrinjski

Sloboda nakon velike drame eliminisala Zrinjski
Foto: FK Sloboda
U današnjem duelu Slobode i Zrinjskog na Tušnju penali su odlučivali o plasmanu u četvrtfinale Kupa BiH. Dalje su prošli Tuzlaci, nakon penal-drame, a heroj je vratar Bukvić.

Susret je u regularnih 90 minuta ponudio uglavnom monotoniju, nije bilo previše uzbuđenja.

Jako dobru priliku priliku za domaće u 27. minuti nije iskoristio Mladen Veselinović, kada je sa desetak metara šutirao u dobro postavljenog vratara Zrinjskog Luku Kukića.

Kada se činilo da se rezultat neće mijenjati do odlaska ekipa na odmor, Plemići su postigli pogodak. Strijelac je bio Nemanja Bilibija, koji je sjajno reagovao na centaršut Bašića u 41. minuti i glavom proslijedio loptu u mrežu Slobode za 0:1.

U drugom poluvremenu Plemići su rutinski čuvali prednost, iako su Tuzlaci otvorenijeg garda krenuli po izjednačenje. I zamalo su gosti završili posao u regularnom dijelu susreta, ali je jedna neopreznost u odbrani bila dovoljna da ih Sloboda kazni. Minut prije kraja na asistenciju Maksimovića rutinski je poentirao Ramić u petercu i izjednačio.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Junak je bio Semir Bukvić, koji je odbranio jedanaesterce Zlomisliću, Magdiću i Juranoviću. Sa ukupnih 4:3 domaćin je prošao dalje!

Sloboda – Zrinjski 1:1 (penali 3:2)

Stadion Tušanj. Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo).

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Devedžić, A. Beganović, Ćivić, Balić, Predragović, Osmić, Husejinović, Veselinović, Dž. Beganović.

ZRINJSKI: Kukić, Barišić, Jakovljević, Magdić, Savić, Tešija, Bašić, Malekinušić, Tičinović, Bilbija, Mašić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo