10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

04.11.2021 / 20:00 Komentari - Brojne reakcije

Zoran Milanović - iskompleksirani lajavac

Zoran Milanović - iskompleksirani lajavac
Sanja Musić Milanović sa suprugom Zokijem / Vijesti.ba
Izborni poraz od Andreja Plenkovića 2016. godine kod Zorana Milanovića ostavio je dugotrajne komplekse, koje nije izliječila ni pobjeda na predsjedničkim izborima.

Zoran Milanović danas je u sukobu sa svima, a ponajviše izgleda sa zdravom pameti. U tom kontekstu treba posmatrati i izjave koje daje o stanju u Bosni i Hercegovini.

Ovaj karijerni pobačaj, nije nikakva opasnost po Bosnu i Hercegovini. Glavna politička adresa na koju BiH treba obratiti pažnju u Hrvatskoj je premijer te zemlje Andrej Plenković. To je čovjek koji je na svim političkim i poljima karijere dominantan u odnosu na Milanovića. Praktično je Plenković Evropa u odnosu na Milanović koji izgleda kao najprimitivniji dio Balkana.

Njegova posljednja izjava da u "BiH nemaju leba da jedu", izazvala je brojne reakcije.

Novinar Indexa Gordan Duhaček najnoviji Milanovićev istup prokomentirao je na sljedeći način:

- Od jednog Vučića se ovakve uvredljive izjave o BiH ne mogu čuti. Zoki je baš jadnik.

Milanovićevu izjavu prokomentirao je i kolumnista Dragan Bursać: “Reče predsjednik zemje iz koje je zbog njega i njemu sličnih u zadnjih 10 godina trbuhom za kruhom pobjeglo 210 hiljada ljudi!“

Reditelj Dino Mustafić piše: I hrvatskoj javnosti je jasno kakvog predsjednika imaju. Najgoreg od sticanja nezavisnosti.

Logično je i zapitati se na osnovu čega Milanović zaključuje da ljudi u BiH "nemaju leba da jedu", s obzirom da je BiH posjetio samo jednom tokom svog mandata. Možda je to zaključio upravo obilazeći Livno, Tomislavgrad i Vitez.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo