11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

27.11.2021 / 15:38 Fudbal - Premiership

Arsenal rutinski savladao Newcastle

Arsenal rutinski savladao Newcastle
Foto: Twitter
Arsenal je u 13. kolu engleske Premier lige došao do sedme pobjede ove sezone, a nanio je poraz Newcastleu (2:0).

Svrake su i dalje jedini klub u najvišem rangu engleskog fudbala koji nema pobjedu, a na ovom meču na klupi je debitovao novi menadžer Eddie Howe.

Od početka utakmice Arsenal je kontrolisao igru, a u 18. minuti viđena je prva veća prilika. Bukayo Saka je poslao loptu malo pored stative. Tri minute poslije Martin Odegaard je šutirao, ali je Martin Dubravka sjajno reagovao i odbranio.

Newcastle je mogao doći do prednosti u 30. minuti. Nakon jedne odbijene lopte Jonjo Shelvey je pogodio stativu. Dubravka je u finišu prvog dijela zaustavio i Emilea Smitha Rowea, dok je Pierre-Emerick Aubameyang pogodio stativu i završen je prvi dio bez pogodaka.

Saka je prijetio na startu drugog poluvremena, a ovaj mladi fudbaler je pogodio u 56. minuti za 1:0. Bio je ovo 17. međusobni duel ova dva kluba u kojem su Topnici postigli prvi gol na utakmici i nemaju duži niz ni protiv kojeg drugog kola u Premier ligi.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, a Gabriel Martinelli je udvostručio prednost londonskog kluba. Ušao je s klupe i pogodio nakon samo 93 sekunde u drugom dodiru s loptom. Ovo mu je bio prvi pogodak u Premier ligi nakon januara 2020. godine. Do kraja nije bilo većih šansi i ostalo je 2:0.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo