6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

02.12.2021 / 23:30 Fudbal - Premiership

Ronaldo obilježio derbi, United nakon preokreta osvojio tri boda protiv Arsenala

Ronaldo obilježio derbi, United nakon preokreta osvojio tri boda protiv Arsenala

Fudbari Manchester Uniteda pobijedili su Arsenal u izuzetno uzbudljivom derbiju 14. kola Premiershipa rezultatom 3:2.

Spektakl je počeo komičnim vodstvom Arsenala u 13. minutu. Kod kornera gostiju, Fred je nespretno nagazio Davida de Geu, koji je ostao ležati na gol liniji. Lopta se u nastavku akcije odbila do Emilea Smith-Rowea, a desetki Topnika nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu.

Sve je u tom trenutku zaustavljeno, čekao se prekršaj u korist golmana Uniteda, ali je utvrđeno da za to nema osnova, pa je gol priznat.

Na novi pogodak čekalo se do finiša poluvremena kad su domaći poravnali rezultat. Fred se iskupio za pomenutu situaciju i sjajno uposlio Bruna Fernandesa u šesnaestercu za rutinsku egzekuciju.

Bila je to najava goleade u nastavku, iz koje su Đavoli izašli kao pobjednici. Zasluge za to idu dvostrukom strijelcu Cristianu Ronaldu.

Portugalac je u 52. donio preokret domaćima 800. pogotkom u karijeri na asistenciju Marcusa Rashforda. Samo dva minuta kasnije Martin Odegaarda izjednačio na 2:2, poslije povratne lopte Gabriela Martinellija, da bi Cristiano u 70. iz penala donio veliku radost navijačima na Old Traffordu.

Do kraja utakmice viđena je još po jedna šansa na obje strane, ali su nedovoljno precizni u završnici bili Aubameyang i Fernandes.

Ranije večeras Tottenham je savladao Brentford sa 2:0.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo