7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

07.12.2021 / 14:15 Fudbal - Ne krije da je tužan

Lewandowski: Volio bih da je Messi iskren, da to nisu samo prazne riječi

Lewandowski: Volio bih da je Messi iskren, da to nisu samo prazne riječi
Foto: Vijesti.ba
Robert Lewandowski ostao je bez Zlatne lopte, a po mišljenju mnogih stručnjaka i ljubitelja fudbala, tako je žestoko oštećen.

Zlatna lopta je po sedmi put otišla u ruke Lionela Messija, koji je odmah u izjavi Lewandowskom da je on zaslužio ovu nagradu još prošle godine (tad Zlatna lopta uopšte nije dodijeljena), te da se nada da će je nekada dobiti.

“Osjećam tugu. Ne mogu to da krijem. Ne mogu da kažem da sam sretan, naprotiv. Imam i dalje taj osjećaj tuge. Biti tako blizu, takmičiti se sa Messijem… Naravno da poštujem to kako on igra i šta je postigao. Prosta činjenica da sam bio u stanju da se takmičim sa njim pokazuje mi nivo koji sam uspio da dosegnem. Nisam entuzijasta kada je riječ o dobijanju nagrade za 2020”, rekao je Lewandowski.

O Messijevoj izjavi rekao je da se nada da je iskren.

“Volio bih da je ta Messijeva izjava iskrena i da je veliki igrač uputio iz srca, da to nisu samo prazne riječi”, zaključio je Lewandowski.

Messi je po sedmi put dobio priznanje, odmakavši tako za dvije titule u odnosu na Cristiana Ronalda na vječnoj listi laureata.

S druge strane, Lewandowski je morao da se utješi nagradom za najboljeg napadača godine.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo