4°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

07.12.2021 / 19:20 Fudbal - Njemački nogometni savez

Fudbaler Borussije kažnjen s 40.000 eura zbog kritikovanja i uvreda na račun sudije

Fudbaler Borussije kažnjen s 40.000 eura zbog kritikovanja i uvreda na račun sudije

Borussia Dortmund je na svom terenu izgubila od Bayerna (3:2) u najvećem njemačkom derbiju, a zvijezde domaćina su se nakon poraza žestoko obrušile na suca Feliya Zwayera. Tvrde da je njihova ekipa oštećena za penal te da je zatim Bayernu jedanaesterac poklonjen.

Erling Haaland je kazao kako je suđenje bilo skandalozno te se osvrnuo na situaciju pri rezultatu 2:2 u kojoj je Marca Reusa u kaznenom prostoru Bayerna srušio Hernandez:

“Čist penal. Pitao sam sudiju zašto to nije otišao pogledati, a on mi je arogantno odgovorio da nema potrebe. Moram se malo smiriti, ali bio je arogantan. Neću više ništa reći.”

Najdalje je otišao Jude Bellingham, podsjetivši na skandal u kojem se Zwayer našao još 2005. godine. Tada je na jednoj utakmici bio pomoćnik Robertu Hoyzeru, sucu koji je primao mito i odlukama utjecao na ishode brojnih utakmica druge njemačke lige te nižih rangova, a istovremeno se na njih i kladio. Zwayer je na spomenutoj utakmici uzeo 300 eura kako bi pomogao tadašnjem trećeligašu Wuppertaleru.

“Za mene to nije bio penal. Nije gledao loptu, probijao se kroz igrače i pogodila ga je u ruku“, rekao je Bellingham o jedanaestercu za Bayern pa dodao:

“Možete preispitati i brojne druge odluke arbitra kroz utakmicu, no što očekivati kad najveći derbi u Njemačkoj date sudiji koji je namještao utakmice?”

Njemački fudbalski savez zbog ovoga je kaznio Bellinghama sa 40.000 eura. To je manje od iznosa kojeg sedmično zarađuje mladi (18) veznjak kojeg je Borussia prošle godine dovela iz Birminghama za 23 miliona eura. Bellinghamova sedmična plaća je 45.000 eura. Bellingham nije suspendovan i igrat će u idućem kolu protiv Bochuma.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo