10°C
Mostar 12°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 4°C

08.12.2021 / 15:59 Politika - Lider SNSD-a

Dodik: Željki Cvijanović su rekli da me izbaci i preuzme SNSD

Dodik: Željki Cvijanović su rekli da me izbaci i preuzme SNSD
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka u vezi sa kvalifikacijom događaja u Srebrenici mora da nestane iz pravnog sistema i da način na koji će se to dogoditi treba da iznađu oni koji su to i kreirali.

Dodik je rekao da je očekivao od Savjeta za implementaciju mira u BiH da danas u Sarajevu kažu da visoki predstavnik nije mogao i nije trebalo da to uradi i da se time omogući Republici Srpskoj da se vrati u institucije.

Ponovio je da svi iz Republike Srpske i dalje stoje na poziciji da je nemoguće da bilo ko kaže za srpski narod i Republiku Srpsku da su "genocidni" i da to ne može da opstane u pravnom prostoru.

Ističući da treba tragati za rješenjima, Dodik je odbacio rješenje koje se može čuti u javnosti, a prema kojem bi istovremeno u parlamentu bila povučena Inckova odluka i usvojeno neko novo rješenje.

Dodik je rekao da da je uvjeren u svoju potpunu koordinaciju s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Otkrio je da ga je Cvijanović nakon nedavne posjete SAD-u obavijestila da je u određenim krugovima postojala ponuda o kojoj se priča u političkim kuloarima.

- Ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im 'vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti'. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem, rekao je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo