9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

08.12.2021 / 16:22 BiH - "Freedom of the Media"

Mujo Selimović i medijska grupacija Oslobođenje dobitnici nagrade u Washingtonu

Mujo Selimović i medijska grupacija Oslobođenje dobitnici nagrade u Washingtonu
Foto: Oslobođenje
Kontinuirani profesionalizam i integritet koji održavate uprkos brojnim teškoćama, često i pretnjama i opstrukcijama dokaz su da BiH kao i regija Zapadnog Balkana mogu sa transparentnim, profesionalnim, objektivnim ...

... i pravednim pristupom i vašim pozitivnim radom voditi transatlantske procese koji vode BiH i regiju u EU i transatlantske integracije. Stojimo i stajat ćemo uz vas i dalje, rekao je dr. Daniel Hamilton.

U velikoj dvorani čuvenog National Press Cluba u Washingtonu sinoć je održana inauguralna svečanost Slobode Medija u organizaciji transatlantske mreže lidera u Washingtonu. Mujo Selimović i medijska grupacija Oslobođenje dobitnici su Freedom of the Media nagrade.

- Kontinuirani profesionalizam i integritet koji održavate uprkos brojnim teškoćama, često i pretnjama i opstrukcijama dokaz su da BiH kao i regija Zapadnog Balkana mogu sa transparentnim, profesionalnim, objektivnim i pravednim pristupom i vašim pozitivnim radom voditi transatlantske procese koji vode BiH i regiju u Evropsku uniju i transatlantske integracije. Stojimo i stajat ćemo uz vas i dalje, rekao je dr. Daniel Hamilton, predsjednik transatlantske mreže lidera u Washingtonu prilikom dodjele nagrade Muji Selimoviću.

Nagradu Freedom of the Media dobili su i Michel El Murr, predsjednik MTV Lebanona te Natalie Sedletska, poznata novinarka iz Ukrajne. Dobitnici TLN zlatne medalje su Jackson Diehl iz Washington Posta za izvanrednost u pisanju o vanjsko-političkim temama, te Fairouz Ziani i Al Jazeera Media grupacija za izvanredno pokrivanje Covid-19 pandemije i ekskluzivnim snimcima iz Wuhana (Kina) gdje je pandemija i počela.

Prisutnim gostima, članovima američkog kongresa, predstavnicima SAD administracije, ambasadorima akreditovanim u Washingtonu, diplomatama, novinarima te akademicima obratila se i Julie Pace, generalna direktorica Associated Pressa, Lisa Nicole Matthews, predsjednica National Press Cluba, te Ghida Fakhry iz TRT World.

Mujo Selimović je učestvovao i na panel diskusiji o stanju medija i izazovima sa kojima se susreću neovisni mediji uz Phila DeValla, izvrsnog direktora američkog programa za rekonstrukciju u Afganistanu, te Natalie Sedletskom iz Ukraine. Panel je moderirala Emily Wilkins iz Bloomberg Governmenta.


(Vijesti.ba / Oslobođenje)

Izdvajamo