14°C
Mostar 16°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

08.12.2021 / 20:21 Fudbal - Upitna utakmica protiv Rennesa

Osam igrača Tottenhama zaraženo koronavirusom

Osam igrača Tottenhama zaraženo koronavirusom
Foto: EPA

Raste broj zaraženih koronavirusom u redovima Tottenhama, zbog čega je upitna utakmica protiv Rennesa u posljednjem kolu Konferencijske lige u četvrtak u Londonu. Trenutačno je na covid-19 pozitivno osam igrača i pet članova stožera.

Klub nije službeno objavio koji su igrači pozitivni, no mediji navode kako su među njima Son Heung-min, Lucas Moura i Ben Davies.

"Problem je što svaki dan imamo nove ljude s covidom. Ljudi koji jučer nisu bili pozitivni danas su pozitivni i mi i dalje imamo kontakt s ljudima za koje mislimo da su negativni", kazao je menadžer londonskog sastava Antonio Conte.

Talijanski stručnjak je dodao kako na raspolaganju ima samo 11 zdravih igrača.

"Imali smo trening. Pripremamo se za utakmicu protiv Rennesa, ali jako je teško kada ti kažu da je još jedan igrač pozitivan, drugi član stožera pozitivan i tko sutra? Mi? Još jedan igrač? Još jedan član osoblja?

Prema UEFA-inim propisima klub može igrati utakmicu ako ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana s popisa od 25 igrača. Epidemija dolazi kao veliki udarac za Contea, čija je momčad pobijedila u posljednje tri uzastopne utakmice i očajnički želi zadržati zamah.

Tottenham u zadnjem kolu G skupine Konferencijske lige u četvrtak očekuje ogled protiv francuskog Rennesa u čijim redovima sjajno igra Lovro Majer.

Francuski sastav je pobjednik skupine, a Tottenham i Vitesse love "dvicu". Bodovno su izjednačeni (7), pa će odlučivati zadnje kolo. Spursi dočekuju Rennes, a Vitesse slovensku Muru.



(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo