9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

08.12.2021 / 22:18 Ostali sportovi - Dodijela nagrada

Nagrade Olimpijskog komiteta BiH za Nedžada Husića i Jonquel Jones

Nagrade Olimpijskog komiteta BiH za Nedžada Husića i Jonquel Jones

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine organizirao je jubilarni deseti izbor najboljih sportista i ekipa te večeras u Zetri dodijelio priznanja.

Sportistom godine proglašen je tawkwondoe reprezentativac naše zemlje Nedžad Husić, osvajač petog mjesta na Olimpijadi u Tokiju, dok je najbolja sportistkinja u ženskoj konkurenciji Jonquel Jones. Također, sjajna košarkašica je dobila i specijalnu nagradu OKBiH Ambasador sporta.

Za najuspješnijeg trenera izabran je Haris Husić (taekwondoe), najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki je plivačica Lana Pudar, a najbolji mladi sportista u kategoriji juniora je tenise Marko Maksimović.

Atletski klub Sarajevo dobio je priznanje za najuspješnjiji sportski klub, dok je ženska košarkaška reprezentacija BiH proglašena najuspješnijim nacionalnim timom.

Specijalne nagrade OKBiH za promociju sporta i olimpijskih vrijednosti dobili su Dane Pepić i Tarik Kurtanović.

Kemal Hošo (dizanje tegova), August Orlović (taekwondoe), Nikola Stanković (kajak – kanu) i Zijad Sejdinović (džudo) dobili su specijalna priznanja za sportske radnike, odnosno za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, a Emir Vučijak (biciklizam) specijalnu nagradu promotori sporta BiH.

Specijalna nagrada OKBiH sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova dobili su Adnan Alagić (prirodni body building i fitness) i Nedžmin Ambešković (strongman sport).

Posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat pripala je seniorskoj reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci.

Priznanja za uspješan dugogodišnji rad dobili su Franjo Džidić (nogomet), Nihad Velić (džudo) i Ružica Kokeza (džudo).



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo