16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

23.01.2022 / 15:32 SHOW - Produkcijski studio

U 2024. filmovi će se snimati u svemiru

U 2024. filmovi će se snimati u svemiru
Foto: Ilustracija

Space Entertainment Enterprise (S.E.E), kompanija koja koproducira novi svemirski film Toma Kruza, planira da pokrene svemirsku sportsku arenu i produkcijski studio.

U planu je izgradnja svemirske stanice sa sportskom i zabavnom arenom, kao i studija, a namjeravaju da to urade do kraja 2024. SEE-1 je modul koji će ugostiti filmske, televizijske, muzičke i sportske događaje , ali će biti i prostor za kreativce koji žele da snime bilo koji sadržaj u niskoj orbiti.

S.E.E. planira kreiranje sopstvenih sadržaja, ali i održavanje događaja.

Akiom Space, koji je u januaru 2020. dobio licencu za izgradnju komercijalne komponente za Međunarodnu svemirsku stanicu, takođe će se pobrinuti za izgradnju modula SEE-1.

Modul će se spojiti sa Akiom Station, koja je dizajnirana da postane dom za komercijalne poduhvate, uključujući svemirski turizam.

Akiom Station će se odvojiti od MSS 2028, a SEE, koji su osnovali britanski preduzetnici i producenti Elena i Dimitrij Lesnevski, trenutno prikuplja sredstva, tvrdeći da je ovo prilika da se čovječanstvo preseli u druge svjetove i započne novo uzbudljivo poglavlje u svemiru.


(Vijesti.ba / b92.net)

Izdvajamo