4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

26.01.2022 / 19:59 Rukomet - Remi s Nizozemskom

Rukometaši Hrvatske se oprostili od Evropskog prvenstva

Rukometaši Hrvatske se oprostili od Evropskog prvenstva
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Hrvatska rukometna reprezentacija u zadnjoj je utakmici na Europskom prvenstvu remizirala s Nizozemskom 28:28.

Momčad Hrvoja Horvata tako je svoj nastup završila na četvrtom mjestu u skupini te ukupno osma na prvenstvu.

Hrvatska primila gol u zadnjem napadu

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno, hrvatski je napad funkcionirao prije svega zahvaljujući Marinu Šipiću koji je već do 17. minute zabio šest golova. Ipak, obrana nije bila na razini pa su to Nizozemci iskoristili i u posljednjoj se trećini prvog dijela odvojili na prednost od dva razlike.

Sličnim se ritmom nastavilo i u drugom dijelu, s tim da je ipak Hrvatska podigla kvalitetu igre u obrani. Martinović je u 46. minuti zabio za vodstvo koje je Hrvatska držala do same završnice, a tada su se Nizozemci opet približili. Tin Lučin pogotkom 15-ak sekundi prije kraja doveo je Hrvatsku pred pobjedu, no najbolji pojedinac Nizozemske Luc Steins ipak je zabio za remi.

Sjajni Martinović i Šipić

Sjajan je kod Hrvatske bio Ivan Martinović s 12 golova, dok je Marin Šipić postigao osam. Po dva su zabili Luka Cindrić (uz čak deset asistencija), Zvonimir Srna i Tin Lučin. Na drugoj je strani Steins zabio šest golova, Jansen pet, a Bourget i Schagen po četiri.

Nizozemska je tako zbog lošije gol-razlike završila iza Hrvatske, kao i Crna Gora, kojoj je jedina pobjeda u drugom krugu bila baš protiv Hrvatske. Što se tiče ostatka skupine, Danska je sigurno u polufinalu, dok Francuskoj baš protiv nje večeras treba barem remi kako bi bila druga, ispred Islanda.


(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo