8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

28.01.2022 / 14:52 Crna hronika - GP BiH

Dvojica državljana Turske lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Dvojica državljana Turske lišena slobode zbog krijumčarenja migranata
Foto: Arhiv
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Gorica u četvrtak su na području Posušja lišili slobode dvojicu državljana Republike Turske koji su spriječeni u pokušaju krijumčarenja osam stranih državljana.

Riječ je o šest državljana Republike Turske koji su posjedovali putne isprave, te dvije osobe koje nisu imale identifikacijske dokumente, a izjavile su da dolaze iz Afganistana i Pakistana.

U nastavku rada na predmetu, u svojstvu osumnjičenih ispitane su dvije osobe, državljani Turske, koji su nakon provedenih mjera i radnji zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenje osoba predani u nadležnost Tužiteljstva BiH uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

U svojstvu svjedoka, uz prisustvo prevoditelja, saslušano je osam osoba, koje su, uz Prijedlog o protjerivanju, predane službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Tijekom obrade osumnjičenih osoba oduzet je određeni broj dokaza koji će poslužiti u kaznenom postupku, a rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo