8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

09.02.2022 / 10:43 Rukomet - Bh. rukometaš

Karačić se oprostio od reprezentacije: Bila je čast igrati za najbolje navijače na svijetu

Karačić se oprostio od reprezentacije: Bila je čast igrati za najbolje navijače na svijetu
Foto: FENA

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Karačić odlučio je oprosititi se od dresa sa državnim grbom.

Nakon 18 godina igranja za državnu selekciju Karačić je odlučio da svoje mjesto prepusti mlađim igračima.

- Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa obitelji i suigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa. Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportaš, prije ili kasnije, dođe do te točke. Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina. Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i europskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za povijesne plasmane za prvo svjetsko, a potom i europsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ - poručio je Karačić preko društvenih mreža.

Ističe da mu je reprezentacija postala druga ubitelj i pomogla da se formira kao sportaš, ali i kao ličnost.

- San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika natjecanja. Na moju pomoć uvijek možete računati - dodao je.

Zahvalio je "najboljim navijačima na svijetu", koji su uvijek bili osmi igrač reprezentacije i pratili ih i bodrili širom svijeta.

- To se ne zaboravlja. Bila je posebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima - poručio je Karačić.

Karačić je treći igrač koji se oprostio od reprezentacije nakon nastupa na Evropskom prvenstvu. Prije toga isto su učinili Nikola Prce i Vladimir Vranješ.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo