15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

26.04.2022 / 09:25 Muzika i Film - Mostar

Jazz trio "3" snima album prvijenac u 'Pavarottiju'

Jazz trio "3" snima album prvijenac u 'Pavarottiju'
Foto: FENA

Sarajevski jazz sastav "3", kojeg čine glazbenici Edin Beho (gitara), Dragan Rokvić (bass) i Amar Češljar (bubnjevi), rade na svom debitantskom albumu u studiju "A" Muzičkog centra "Pavarotti" u Mostaru.

Plan spomenutih međunarodno priznatih jazz instrumentalista jes snimiti album sa sedam autorskih pjesama u trajanju od ukupno četrdesetak minuta, što je, zapravo, format LP-a.

"Pjesme su stilski jako energične i vrlo zanimljive, a radi se o kombinaciji dvaju glazbenih izričaja, Jazz Fusiona i Rhytm & Bluesa. Već sada se sa sigurnošću može reći da album, koji još uvijek nema ime, neće težiti komercijalizaciji, što, u jednu ruku, i jeste svrha jazz glazbe i jazz glazbenika. Tome u prilog govori i činjenica da se na albumu neće naći mnogo elektronike, jer će sve biti urađeno organski", naveli su iz "Pavarottija".

Nakon snimanja u Pavarottijevom studiju Pavarotti slijedi mastering koji će biti urađen u SAD-u, a na njemu će biti angažirano nekoliko producenata i sound inženjera iz različitih diskografskih kuća.

Pored BiH, promocija albuma bit će upriličena i u Americi.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo