-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

30.04.2022 / 08:58 Muzika i Film - Novi Sad

Koncert pred kućom Đorđa Balaševića: Poslušajte njegovu neobjavljenu pjesmu

Koncert pred kućom Đorđa Balaševića: Poslušajte njegovu neobjavljenu pjesmu
Foto: Nenad Mihajlović / Nova.rs
Do sada nepoznata pjesma preminulog kantautora Đorđa Balaševića premijerno je emitovana sinoć u najpoznatijoj ulici regiona, Ulici Jovana Cvijića ispred kuće porodice jednog od najvećih umjetnika na našim prostorima.

Na posebnom audio-vizuelnom događaju, tamburaši su odsvirali nekoliko njegovih pjesama, a pred Novosađanima koji su u velikom broju posjetili ovo dešavanje članovi porodice, supruga Olivera, kćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa podsketili su se nekih zajedničkih trenutaka koje su proveli sa Đoletom.

Zatim je emitovana pjesma “Rođendanska” koju je Balašević napisao, ali nije do sada objavljena.

Ovom prilikom, Olivera Balašević je predstavila dopunjeno izdanje antologije ljubavne poezije tog kantautora, sa neobjavljenim pjesmama i prepiskama supružnika.

Đorđe Balašević umro je 19. februara 2021, a stanovnici brojnih gradova bivše Jugoslavije – Zagreba, Pule, Splita, Sarajeva, Podgorice, Skoplja, Mostara, baš kao i njegovog rodnog Novog Sada i Beograda, opraštali su se od velikog umjetnika.

U rodnom Novom Sadu Balašević bi uskoro trebalo da dobije i muzej “Atelje snova” na oko 500 kvadratnih metara. Muzej će se nalaziti u blizini novosadskog keja i Dunava koji su opevani u mnogim Balaševićevim pjesmama.

Pjesmu poslušajte OVDJE

(Vijesti.ba)

Izdvajamo