°C
Mostar 13°C
Tuzla °C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

14.05.2022 / 19:02 Fudbal - Široki Brijeg - Sarajevo 2:0

Prekinuta utakmica na Pecari nakon divljaštva domaćih navijača!

Prekinuta utakmica na Pecari nakon divljaštva domaćih navijača!
Foto: Screenshot
Sramotne scene danas na Pecari, utakmicu je sudija Zoran Grbić prekinuo nakon što su dva fudbalera Sarajeva pogođena u glavu od strane domaćih navijača!

Idemo redom sa dešavanjima na širokobriješkom stadionu.

Utakmicu bolje otvara Sarajevo, dvije sjajne šanse nije iskoristio Dal Varešanović. Nakon toga domaći su uspostavili ravnotežu u sredini terena, ali pravih prilika, ako izuzemo neuspješne dalekometne pokušaje, nije bilo.

Širokobriježani do pogotka dolaze u 52. minuti. Ikić je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa strane, dobro je skočio Bože Vukoja i poslao loptu glavom u mrežu bordo tima.

Blizu izjednačenja je Sarajevo bilo u 76. minuti, kada je Čataković sjajnim šutem sa tridesetak metara pogodio okvir gola domaćina.

Široki je udvostručio prednost u 81. minuti. Nakon ubačaja Rozića, Šećerović je blokirao udarac Ikića, ali na odbijenu loptu natrčao je Mujan i zatresao mrežu bordo tima.

I zatim su uslijedile ružne scene, ničim izazvana barbarska reakcija. Domaći navijači su predmetom pogodili Čatakovića, a nedugo zatim i Dupovca! Oba igrača su ležala na travi dok im nije ukazana pomoć. Čataković je iznesen sa terena, dok se Dupovac pridigao.

Pravo divljaštvo na Pecari, na kraju je policija morala intervenisati.

Utakmicu je zatim prekinuo Grbić…

Široki Brijeg – Sarajevo 2:0 (Vukoja 52’, Mujan 81’)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Zoran Grbić (Prijedor).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Bosančić, Valinčić, Begić (Ćavar), Jurić, Blagaić (Rozić), Mujan, Vukoja, Lukić (Paponja), Ikić.

SARAJEVO: Dizdarević, Dupovac, Trako, Pidro (Islamović), Šabanović (Kobiljar), Đokanović (Šećerović), Oremuš, Kapić (Palić), Varešanović, Velkoski (Čataković), Bagarić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo