4°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

17.05.2022 / 19:48 BiH - Regionalni stambeni program

U toku izgradnja stanova i kuća za hiljadu porodica

U toku izgradnja stanova i kuća za hiljadu porodica
Ilustracija

U toku je izgradnja stanova i kuća za hiljadu porodica, saopćeno je nakon četvrte redovne sjednice Komisije za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine.

Komisija je razmatrala dinamiku realizacije aktuelnih projekata koji se finansiraju iz udruženih i kreditnih sredstava, kao i projekata stambene izgradnje u okviru Regionalnog stambenog programa finansiranog donacijama.

Konstatovano je da je implementacija svih projekata zadovoljavajuća uzimajući u obzir izazove implementacije u vrijeme pandemije, kao i probleme zbog poskupljenja građevinskog materijala i usluga.

Ostvaren je značajan napredak u pojedinim projektima iz kreditnih sredstava gdje je zbog ušteda u implementaciji premašen broj prvobitno planiranih stambenih jedinica.

U okviru projekata CEB II, SAF i OPEC, do početka 2022. godine izgrađeno je 1.891 stambena jedinica, a do kraja ove godine planiran je završetak još 825.

Kroz Regionalni stambeni program do sada je završeno i useljeno više od dvije hiljade stambenih jedinica, a u toku je izgradnja stanova i kuća za još hiljadu porodica, saopćeno je iz Komisije za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo